Calatorii

Vacanța mea în Barcelona

Pura Vida Restaurant Barcelona

This post is also available in: English

Vacanța mea în Barcelona

Îmi plac la nebunie aventurile spontane și vacanța mea din Barcelona a fost una de acest fel. Așa e și viața care de multe ori ne ia pe nepregătite.

Am mers în Barcelona fără să planific, fără să știu ce mă așteaptă. Eram foarte curioasă pentru că nu planificasem nimic, nici ce voi face acolo. Nu am știut nici cum va fi vremea și ce haine sau pantofi să îmi iau. Mi-am ales totuși câteva piese vestimentare și mi-am pus speranțele că totul va fi ok. La urma urmei puteam să îmi cumpăr oricând ceva dacă aveam nevoie.

Barcelona a fost o aventură în care am admirat frumusețile spaniole, am gustat din bunătățile bucătăriei lor, și am vizitat numeroase locuri de interes turistic și bineînțeles mall-ul unde am făcut cumpărături 🙂

Hai să vă povestesc ce am făcut și cum a fost pentru mine acestă vacanță.

Am avut grijă ca prima zi să fie foarte ocupată, ca să fiu sigură că voi vizita cele mai frumoase locuri din Barcelona. Așa că mi-am luat frumos umbreluța și am pornit la drum.

La Sagrada Familia

Prima oprire a fost la La Sagrada Familia, cea mai impunătoare biserică romano-catolică din istorie. Impunătore, dar încă incompletă. Nici nu este de mirare că pe parcursul vieții sale Gaudi nu a avut suficient timp să o termine. Construcțiile continuă încă și s-a estimat că va fi gata prin 2030. Din păcate nu am reușit să intru în biserică deoarece toate biletele au fost vândute pentru ziua respectivă, iar eu nu aveam timp să ma întorc a doua zi, așa că am renunțat. În schimb am făcut poze din afară ceea ce m-a mulțumit, mi s-a părut mult mai interesant, și în plus am vizitat și alte locuri splendide.

Barcelona - La Sagrada Familia

Barcelona – La Sagrada Familia

La Pedrera (Casa Mila)

După ce am terminat de admirat și de făcut poze, am mers mai departe. A doua oprire a fost la La Pedrera (Casa Mila) unde am rămas efectiv cu gura căscată și la propriu și la figurat datorită designului clădirii. Formele din exteriorul clădirii se continuă și în interior, totul fiind ondulat într-un mod care exprimă echilibru natural. Pe acoperiș se află câteva coșuri de fum care sunt acoperite cu marmură si sticla de diferite culori. De departe par a fi sculpturi cu forme umanoide care veghează peste întrega clădire. Am avut un sentiment special când mă aflam în Casa Mila care este de o frumusețe ce nu pot să o descriu.

Barcelona - La Pedrera (Casa Mila)

Barcelona – La Pedrera (Casa Mila)

După ce am văzut La Sagrada Familia și Casa Mila am simțit o curiozitate și mai mare pentru lucrările arhitectului Antoni Gaudi. Clădirile proiectate de el au un stil aparte, cu totul unic. Parcă sunt din alt tărâm, nu se compară cu clădirile pătrate și colțuroase pe care le vedem peste tot în lume.

A doua zi am fost să vizitez mall-ul pentru relaxare și pentru cumpărături. Barcelona m-a uimit iar și prin designul modern și impunător al mall-ului. Completează paleta diversității locurilor de vizitat în acest colț aglomerat al lumii.

Barcelona este un oras cu istorie si foarte frumos. Există mituri și legende care atribuie întemeierea orașului personajului mitologic Hercule sau tatălui lui Hannibal. În istoria sa apare și marele Imperiu Roman care la un moment dat a ocupat aceste locuri lăsând în urmă de-a lungul timpului, centrul vechi care încă poartă urmele istoriei prin clădirile frumoase și demne de admirat.

Spaniolii mi se par foarte veseli și primitori, iar mâncarea este delicioasă 😉 Seara am mers la un restaurant cu specific spaniol unde am mâncat patatas bravas și am servit sangria yum!

5

Barri Gotic

În cea de-a treia zi am fost să vizitez Barri Gotic care se află în centrul orașului vechi. Este foarte interesant pentru că arată ca un labirint cu multe străduțe mici care dau în mici piețe. Cu toate că Barri Gotic este cunoscut pentru hoții de buzunare, eu nu am avut probleme. Vă recomand să aveți grijă totuși când mergeți prin centrul istoric și în La Rambla pentru că există persoane care nu au fost la fel de norocoase ca mine.

Barri Gotic

Barri Gotic

Parc de la Ciutadella

O parte din ultima zi am petrecut-o în Parc de la Ciutadella care mi-a plăcut foarte mult. Am petrecut ceva timp în acea oază plină de verdeață în mijlocul marelui Barcelona. A fost o adevărată gură de aer proaspăt și am reușit să mă deconectez de aglomarația orașului.

7

6

Plaja Barceloneta

Ultima zi am încheiat-o pe plaja Barceloneta unde, în timp ce savuram o pina colada, am admirat valurile mari și surferii însetați de adrenalină și sport.

 

Plaja Barceloneta

Plaja Barceloneta

Aveam un sentiment plăcut de satisfacție pentru că am acumulat atâtea experiențe, emoții si amintiri care mă fac mai bogată spiritual.

Am absorbit ca un burete toată frumusețea pe care am văzut-o și experimentat-o în Barcelona. A fost o adevărată bucurie să vizitez și să simt energia acestor locuri.

Călătoriile sunt ca un balsam hrănitor pentru sufletul meu și mă bucură să gust din specificul locului, oriunde în lume. Prefer să am pașaportul plin cu stampile decât casa plină cu lucruri.

Din experiență vă recomand ca pentru găsirea unui restaurant bun și o servire ireproșabilă este ideal ca rezervarea să fie făcută prin TripAdvisor. Astfel poți lăsa și review. Eu așa am facut și am văzut diferența dintre restaurante și calitatea servirii 🙂

Recomand tuturor celor care sunt însetați de istorie să vedeți Barcelona, să vizitați câteva din clădirile arhitectului Antoni Gaudi și să vă bucurați de frumusețea locurilor și gustul mâncării lor.

 

Love, Aisel.

Aspire to Inspire!

You Might Also Like

Niciun comentariu

    Lasă un răspuns

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.