Calatorii

Vacanța Republica Dominicană – Punta Cana

blog calatorii Dominican Republic

This post is also available in: English

Blog calatorii experiența unică din Republica Dominicană:

Am avut parte de multe calatorii dar Punta Cana a fost o experiență de neuitat.

Nu am vrut să rămân în resort. Mi-am dorit foarte mult să vizitez piețele dominicanilor și mediul în care traiesc. Întotdeauna când călătoresc sau când merg în vacanță vizitez locurile pentru a cunoaște cât mai mult din cultura și feeling-ul locului. Îmi place să cunosc oamenii și nici de data aceasta nu am ezitat să stabilesc un contact cu ei.

Am petrecut o săptămână pe plajele exotice din Punta Cana. Pe lângă faptul că am avut o vacanță relaxantă, am explorat noua cultură,. Am dorit să cunosc oamenii și am învățat lucruri noi despre aceste locuri și despre mine ca om.

Aici am învățat că, spre surprinderea mea, ananașii nu cresc în copaci așa cum am crezut eu, ci la sol.

Calatorii Punta Cana - Ananas

Republica Dominicană

Este una dintre cele mai vechi țări dintre Americi. Descoperite de Cristofor Columb în prima sa călătorie pe mare, în 1492. Aici am găsit foarte multe biserici și catedrale foarte vechi care au supraviețuit aventurilor și atacurilor piraților.

Am fost impresionată

Unul dintre locurile impresionante pe care le-am vizitat a fost o școală. Impropriu spus școală, pentru că era de fapt o cameră în care erau înghesuiți copiii din patru clase împreună cu un profesor. M-a atins foarte mult să văd în ce condiții învățau acei copi.Cu toate că nu au condiții foarte bune de trai, oamenii parcă poartă pe chipurile lor aievea un zâmbet care impregnează atmosfera locului.

Cei pe care i-am întâlnit fiind foarte simpli, modești, extrem de fericiti și plini de viata. Am învățat că nu iți trebuie un salariu decent ca să fii fericit. M-a pus pe gânduri în legătură cu ce înseamnă fericirea cu adevărat. Parcă îi și văd dansând pe ritmurile muzicii lor. Fiind mulțumiți cu ceea ce au și dând prin liniștea lor ritm vieții. Am intrat chiar și eu în acest ritm. Am învățat să dansez salsa într-un loc cu totul surprizător: un autobuz pentru turiști. M-am simțit atât de bine și a fost așa de amuzant!

Vizitând piețele lor mi-am amintit de piețele și târgurile românești. Am găsit o varietate mare de produse proaspete, fructe și legume. Aici am mâncat pentru prima dată fructul pasiunii. Bineînțeles că nu am ezitat să încerc fructele tropicale. Pentru micul dejun am avut o varietate foarte mare de sucuri de toate felurile. Am încercat pentru prima dată Cuba Libre și faimoasa băutură tradițională Mama Juana, care crede-mă, dă dependență. La cât este de delicioasă riști să uiți cât de mult ai băut și să te îmbeți 😉

Am călărit pentru prima oară în viața mea pe malul oceanului. Am descoperit cele mai frumoase peisaje ale Insulelor Caraibe când m-am dat cu trioliana peste pădurile lor tropicale.

M-am relaxat pe plajă unde soarele, văntul și sunetul valurilor m-au răsfățat.

Am avut o vacanță de neuitat în care am avut timp să experimentez lucruri noi. Să reflectez în același timp trăgând învățăminte valoroase. Este uimitor cum deschiderea și curiozitatea pot crea legături între oameni și oameni, oameni și locuri. Punta Cana va avea pentru mine mereu un loc special în lista de destinații pentru vacanță. Recomand cu căldură Punta Cana tuturor celor care sunt deschiși să cunoască alte civilizații și să se recreeze cu adevărat.

Calatorii Punta Cana

 

Love, Aisel.

Aspire to Inspire!

You Might Also Like

Niciun comentariu

    Lasă un răspuns

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.