Sanatate

De ce nu mai sunt vegetariană-vegană?

nu mai sunt vegetariana, vegetariană, vegan

Cum și de ce am decis sa fiu vegetariana-vegană

În urmă cu un an, după cum știți, am decis să devin vegetariana, iar în decembrie am adoptat chiar regimul vegan, care presupune renunțarea la orice aliment provenit din animale, inclusiv lapte, brânză sau ouă. Toate acestea s-au întâmplat după ce am urmărit de câteva ori filmele „Cowspiracy and earthling”. Nu voi intra acum în detalii violente despre cât de mult suferă animalele din fermele industriale, deși acesta a fost principalul motiv care m-a determinat să schimb regimul alimentar. Ca o iubitoare de animale, detestam ideea că acestea mor sau suferă întreaga viață pentru mâncarea pe care eu o consum. Dar nu aici vreau să ajung. După adoptarea regimului vegetarian-vegan am încetat imediat să consum carne și alte produse animale. Am considerat că aceasta va fi contribuția mea pentru o lume mai bună.

Primii pași de vegetarian

Intrată în lumea veganilor, mi se părea că mă descurc de minune. Îmi plănuiam mesele, îmi echilibram nutrienții, ba chiar pierdusem și câteva kilograme. Scăderea în greutate și sentimentul că fac un lucru bun mă împlineau și mă făceau să mă simt foarte mandră de mine!

Toate bune, până când am început să am stări puternice de amețeală și să mă simt fără putere. În același timp, devenisem din ce în ce mai leneșă cu gătitul, deoarece statul de dimineață până seară în bucătărie devenise copleșitor la un moment dat, iar eu eram tot mai înfometată și obosită tot timpul.

Neputința prin care trec mai bine de 84 % din vegetarieni

Mâncam din ce în ce mai mult la fiecare masă, dar nu atingeam senzația de sațietate. După un timp am clacat. Am trecut pe varianta comenzilor la domiciliu de pizza și cartofi prăjiți pentru că era mai simplu. Mai simplu, dar nicidecum mai bine, întrucât începusem să mă îngraș.

Făceam sport dar nu destul de intens cum eram obișnuită deoarece corpul meu nu mai avea destul gaz sa ardă, pentru a-mi duce antrenamentele la bun sfârșit.

Șocul meu a fost când eram cât pe ce să leșin la un moment dat chiar în timpul antrenamentului. Pe lângă toate acestea, îmi doream atât de mult să degust mâncărurile locale din călătoriile pe care le făceam! Simțeam că în acest fel mă pot conecta oarecum cu oamenii și locurile pe care le vizitez. Sau probabil că sunt o gurmandă și imi doresc să stau la masă cu oamenii dragi mie :).

Marea parte a vegetarienilor se reîntorc la vechiul regim alimentar

Nu am nimic împotriva celor care au adoptat stilul de viață vegan sau vegetarian. Chiar îi admir din tot sufletul și niciodată nu aș încerca să schimb cuiva crezul sau să îl impun celorlalți pe al meu. Am vrut doar să vă împărtășesc experiența mea și felul în care organismul meu a răspuns acestui stil de viață. Cercetările arată că nu sunt singura!

Potrivit unui studiu realizat de Humane Research Council, 84% dintre persoanele vegetariene și vegane se reîntorc la consumul de carne. Mai mult de 50% dintre aceștia au început să consume din nou carne la mai puțin de un an. Marea parte a vegetarienilor au spus că principala motivație pentru care au renunțat la carne era starea de sănătate. Cu toate acestea au precizat ca au avut și o mulțime de motive pentru care să revină la vechiul stil alimentar. 63% au spus că nu le plăcea faptul că stilul lor de viață atrăgea atenția. Mulți dintre ei au folosit ca argument pentru renunțarea la vegetarianism, lipsa unei comunități în care să nu se simtă străini (Sursa: Health.com).

„ A face și a simți ce este mai bun pentru tine”, cel mai sănătos stil de viață!

Concluzia la finalul acestui drum e că a face și a simți ce este mai bun pentru tine e cel mai sănătos stil de viață! Iar eu de când l-am pus în aplicare mă simt mult mai bine! Pun pe primul loc fructele și legumele, iar apoi consum câte puțin din toate. Nu simt nevoia să fac pe plac nimănui cu mâncărurile pe care eu le consum sau nu :). I do what is best for me! Fii oricine vrei să fii, sari peste etichete, mănâncă pește, bea un milkshake, doar fii echilibrat! Bucură-te în egală măsură și de o salată și de o porție de legume la grătar.

Sfatul meu este să fii stăpânul corpului tău și al sentimentelor tale! Eu am procedat în acest fel și nu m-am simțit niciodată mai fericită!
Care a fost experiența ta cu stilul de viață vegan? Te regăsești în cuvintele de mai sus?

You Might Also Like

Niciun comentariu

    Lasă un răspuns

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.