Sanatate

Top 5 cărti pentru dezvoltare personala

Carti dezvolatare personala

Pasiunea mea pentru dezvoltare personala

Nu mă pot numi o cititoare inrăită, dar când vine vorba despre cărţi pentru dezvoltare personala și spirituală. Imi place să citesc tot ce se poate și se găsește despre astfel de subiecte.

Mai jos regăsiţi cele 5 cărţi în care am descoperit unele idei foarte interesante despre viată și gândire în general.

Cum să fii fericit tot timpul de Maestrului Paramahansa Yogananda

Cum sa fii fericit tot timpul - dezvoltare personala

Pe locul 1 se află una din cărţile Maestrului Paramahansa Yogananda și anume Cum să fii fericit tot timpul. Cartea oferă informații despre karma, moarte și reîncarnare. Noțiuni greu de înțeles cateodată, ca să nu mai zicem de explicat. Cum să fii fericit tot timpul ne arată cât de important este să facem fată provocărilor zilnice oferite de viaţă. Indiferent de ceea ce implică o provocare.

Supă de pui de Jack Canfield

Supa de pui pentru suflet - dezvoltare personala

Locul 2 este deținut de Supă de pui pentru suflet. Lecții de viată pentru mai buna înțelegere și aplicare a legii atracției scrisă de Jack Canfield, Mark Victor Hansen, Jeanna Gabelinni și Eva Gregory.

Cartea subliniază cum tot ce facem și toate lucrurile în care ne implicăm depind direct de noi în modul în care se vor termina sau materializa. Exercițiile și tehnicile prezentate și descrise în această lucrare ne invată cum să ne bucurăm de tot ceea ce este mai bun în viața noastră: sănătate, prieteni, familie, muncă. O atitudine pozitivă poate rezolvă mai repede și prosper orice situație pe care o întâlnim.

Personalitatea Alfa de Pera Novacovici

Personalitatea Alfa - dezvoltare personala

Pe locul 3 am pus Personalitatea Alfa descoperă comoara ascunsă din tine scrisă de Pera Novacovici. În această carte autoarea ne ghidează pe drumul spre câștigarea încrederii de sine: încrederea în forțele proprii este pusă pe primul loc de către Pera Novacovici, cea care consideră că forțele noastre ne pot conduce către o viată mai bună și bogată în reușite, fiind cele care ne ajută să ne dezvoltăm potențialul.

Emoțiile – Osho

Emotiile Osho - dezvoltare personala

 

Osho este un vorbitor, el nu a scris nicio carte. Cărțile apărute sub semnătura lui sunt de fapt discursuri (sau fragmente de discursuri) înregistrate sau transcrise de discipolii lui.

Este a patra carte pe care v-o recomand. Osho ne arată cum să ne controlăm emoțiile atunci când explodează. Emoții ca mânie, gelozie sau teamă, sunt emoții scrise în ADN-ul nostru și ne vor însoții dea lungul vieții. Ceea ce puteți invăta din această carte este cum să eliberăm aceste emoții fără să-i rănim pe cei din jurul nostru. Cartea descrie metode de transformare, exerciții, instrucțiuni și studii de caz pentru a înțelege mai bine cât de importante sunt emoțiile și faptul că trebuie să le acceptăm chiar dacă emană energie negativă.

Moral, imoral, amoral – Osho

Moral,-imoral, amoral Osho - dezvoltare personala

Chiar dacă este ultima, Moral, imoral, amoral tratează problema a ceea ce este bine și ce este rău. În carte este subliniat modul în care o persoană își poate trăi viața – autorul identifică două categorii de oameni, cei care își trăiesc viața așa cum le dictează cineva și cei care își trăiesc așa cum le dictează lumina lor interioară. Cartea oferă posibilitatea să descoperiți cum vă trăiti voi viața; pe mine m-a ajutat să descopăr cum pot trăi autentic, bucurându-mă de fiecare aspect al vieții mele.

Acestea sunt cele 5 titluri care m-au ajutat să invăt câte ceva despre viată și cum pot să mă bucur la maxim de tot ceea ce fac sau îmi propun să fac.

Vouă ce cărti v-au schimbat viața ?

You Might Also Like

Niciun comentariu

    Lasă un răspuns

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.