Frumusete

Dragostea Mea Fata De Animale

animale, animals, iubirea pentru animale, asociatii animale, animale abandonate, protectia animalelor, iubesc animalele, adoptii animale, ONG animale

This post is also available in: English

Iubesc animalele încă de când eram mică.

Am avut binecuvântarea de a trăi o viață la țară alături de multe animale de curte și păsări, ceea ce m-a ajutat să cresc cu o adevărată dragoste și grijă pentru ele 🙂

Încă de atunci mama m-a învățat cum să am grijă de animalele noastre, făcându-mă să mă apropii foarte mult de ele, să învăț ce înseamnă responsabilitatea pentru animale și faptul că ele au nevoi, suflet și emoții. Am învățat să le respect și să le iubesc exact așa cum sunt ele, poate cele mai sincere vietăți de pe planetă.

Port și milă, dar și dragoste pentru ele 🙂 și ori de câte ori am ocazia le ajut.
Eu personal nici nu mi-aș putea imagina vreodată viața fără animale. Nu mi-aș putea imagina viața fără drăgălășenia pisicilor care vin și se alintă pe lângă mine, fără dragostea lor necondiționată față de noi oamenii 🙂

Problema protecției animalelor în România

Îmi pare foarte rău și mă înfurie la maxim să văd uneori pui de câini și de pisici aruncați în stradă exact ca pe niște gunoaie. Cum se poate întâmpla asta?

De-a lungul vieții m-am tot plimbat prin afara țării și am văzut că oamenii au grijă și de animalele de pe stradă, pe lângă propriile lor animale de casă. Iar în unele țări animalele maidaneze, câini sau pisici sunt o raritate.

La noi predomină moftul de a avea un animal scump de rasă care se pare că adaugă un plus persoanei care îl deține. Se face un efort financiar și se cheltuie până și ultimul ban de pâine pentru un câine de rasă că doar așa este la modă, pe când animalele gratis, cele care se pot adopta ajung să fie aruncate pe stradă din motivul că de exemplu a fătat pisica prea mulți pui, ba au pureci, ba consumă multă hrană, și multe alte motive…

Abandonul animalelor este o problemă foarte mare în România. Unii oameni de la țară aduc la oraș animalele de care vor să scape, sperând că se vor descurca ele cumva… Asta se întâmplă totuși în cazul bun, pentru că de multe ori aceste animale nu ajung să prindă ziua de mâine, într-un fel sau altul. Iar protecția animalelor zace și ea în neputință.

Întrebarea mea este: dacă nu ești în stare să crești un animal, de ce îl mai vrei? De ce să te complici?

Animalul de companie: bibelou sau membru al familiei

Animalul de companie nu este un obiect pe care îl plimbi, îl hrănești și îl arăți vecinilor cât de frumos e. Ci e mai degrabă este un membru al familiei cu probleme de sănătate, cu emoții și sentimente pentru ceilalți membri ai familiei. Suferă când îl cerți și se bucură când îi dai o bucățică din timpul tău. A avea un animal în casă, indiferent ce specie sau rasă, este echivalent cu a avea în grijă un copil.

Am reușit să adopt, fără nicio jenă, câini și pisici de pe stradă aruncate de alți vecini pe la tomberoane.

El este Bobiță, l-am adoptat luna trecută. Plângea când l-am găsit pe drumul meu spre market. Se împacă bine cu Deea, cealaltă cățelușă adoptată, care, deși este mai bătrână decât el, se mai joacă cu el din când în când.

animale, iubirea pentru animale, asociatii animale, animale abandonate, protectia animalelor, iubesc animalele, adoptii animale, ONG animale

La ora actuală am trei pisici rasa europeană, sau mai bine zis maidaneze, dar rasa nu contează pentru că vorbim despre niște suflete. Aceste trei pisici au găsit adăpost și au crescut în podul bucatariei de vara . Și revin la mine ori de câte ori vor o masă copioasă și un scărpinat zdravăn sub bărbie.

Aceste trei pisicuțe sunt cele de care vă spuneam că locuiesc în podul casei mele. Deasupra lor puteți vedea castronelul de unde beau apă. Toate au ochișori pătrunzători și sunt jucăușe foc.

animale, iubirea pentru animale, asociatii animale, animale abandonate, protectia animalelor, iubesc animalele, adoptii animale, ONG animale

Nu mă opresc să investesc o parte din bani pe hrană pentru câini și pisici și nu voi înceta să fac asta cât voi trăi.

De câte ori merg la market văd câini și pisici maidaneze și nu ezit să mă opresc și să le hrănesc sau să le ofer o mângâiere. Am format relații frumoase cu alte animale pe care le iubesc, deși nu am posibilitatea de a le adopta.

Din păcate multe din pisicile pe care am reușit să le iau acasă și să am grijă de ele, au fost otrăvite de vecinii care par să fie deranjați de vizita pisicilor la ei în curte.
Mă întreb ce rău au făcut aceste pisici ogradei lor de le-au otrăvit? Ce fel de om otrăvește un animal și apoi doarme liniștit noaptea? Pe proprii copii sau pe copiii celorlalți i-ar otrăvi dacă le-ar intra în curte?

În imaginea de mai jos sunt două pisicuțe pe care le-am luat de pe stradă și care acum din păcate nu mai trăiesc din cauză că au fost otrăvite.

animale, iubirea pentru animale, asociatii animale, animale abandonate, protectia animalelor, iubesc animalele, adoptii animale, ONG animale

Câinii pe care i-am adoptat de pe stradă au supraviețuit datorită faptului că îi țin în curte și nu au acces afară 🙂 Mi-aș dori să îi pot salva pe toți, dar din păcate în România este imposibil, adăposturile de animale sunt deja pline și nu există fonduri pentru a le hrăni chiar pe toate… Iar protecția animalelor este doar teorie, în niciun caz practică 🙁

Ea este Deea, cățelușa mea pe care o iubesc foarte mult. E puțin cam ciufulită aici pentru că nu are stare la tuns 🙂

animale, iubirea pentru animale, asociatii animale, animale abandonate, protectia animalelor, iubesc animalele, adoptii animale, ONG animale

Dorința mea pentru animalele străzii

Am să închei acest articol cu câteva din dorințele mele pentru animalele străzii. Sper ca ele să ajungă acolo unde trebuie și să miște lucrurile către un mai bine, și să nu uităm că suntem oameni și avem o responsabilitate mare pentru cei care sunt mai mici ca noi, fie ei pui de oameni sau de animale.

Doresc:

 • ca dacă nu și-au asumat responsabilitatea castrării propriilor animale, acești oameni să dea puii spre adopție și nu să le arunce precum niște gunoaie.
 • să pot suna la protecția animalelor atunci când văd un animal maltratat sau în pericol.
 • autostrăzi doar cu asfalt nu și cu câini sau pisici lovite de mașini, moarte pe marginea șoselei.
 • ca oamenii să fie mai blânzi și mai iubitori și să își castreze animalele de la care nu vor pui.
 • să pot suna la ambulanța pentru animale atunci când văd un animal rănit, fără să fiu obligată să plătesc pentru asta, pentru că altfel nu are nimeni grijă de aceste animale accidentate, decât poate, vreun veterinar voluntar cu suflet imens.
 • ca cruzimea față de animale să înceteze și să fim mai buni cu aceste suflete mici care sunt atât de vulnerabile în fața noastră, a oamenilor.

Să nu uităm că putem să iubim și să îngrijim, înainte de a face un rău regretabil unui animal. Și mai mult, să nu uităm că suntem mai presus de toate, OAMENI.

Love, Aisel.

Aspire to Inspire!

You Might Also Like

3 Comentarii

 • Răspunde
  Crisutza
  februarie 9, 2017 la 22:58

  Te inteleg perfect! Eu am mereu bobite in portbagaj, pentru cateii abandonati si daca as avea posibilitatea i-as lua pe toti acasa 🙁 Ma intristeaza cand vad tot felul de mizerii de oameni care chinuie animale si incerc sa fac tot posibilul sa ajut cumva. Frumos articol 😉

  • Răspunde
   Aisel
   februarie 25, 2017 la 21:41

   Ma bucur sa vad ca exista oameni buni care iubesc animalele atat de mult ca si mine!
   Sa ai o zi buna Crisutza 🙂

   • Răspunde
    Tania
    februarie 28, 2019 la 16:36

    Și eu iubesc animalele nespus de mult. As vrea sa iau toate animalele acasa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.