Frumusete Sanatate

Sa ne multumim cu felul in care aratam

felul in care aratam

Sa ne multumim cu felul in care aratam

Astăzi vă scriu despre un subiect care mă preocupă de mult timp…A fost Everestul meu pentru o perioadă și pentru că am găsit metoda de a-l învinge am decis să o împărtășesc cu voi.

Îngrijorarea kilogramelor nedorite

Vreme îndelungată mă preocupa excesiv felul în care arăt și mă refer aici în special la kilogramele în plus. Luată pe sus de valul colectiv al îngrijorărilor feminine pe acest subiect, făceam tot ce îmi stătea în putere să slăbesc: sport în fiecare zi, mâncare cât mai puțină, dar când mă uitam în oglindă eram tot timpul nemulțumită. Ajunsesem chiar să am atacuri de panică și depresie, având 39 de kg la 1m 50, deoarece mă consideram grasă! Toată această „boală a minții” mi se trăgea de la unele prietenii toxice, pe lângă care auzeam la nesfârșit plângeri despre kilogramele în plus și „cât de tragic este dacă ne îngrășăm”!

Până într-o zi…

Realizând că ceea ce mi se întâmplă nu este deloc firesc am decis într-o bună zi să spun, stop! Până aici! Și să încep să îmi iubesc și să îmi accept corpul așa cum este, considerând că începutul fericirii este sentimentului de a fi mulțumit în primul rând cu propria persoană.  Această cale de a vedea lucrurile nu numai că m-a făcut să îmi radieze din nou fața a fericire, dar chiar m-a făcut să scad în greutate! Acum mănânc și câte o prăjitură pe zi, sau orice poftesc și nu mai pun kilograme în plus.

 Iubiți-vă așa cum sunteți și veți fi frumoase

În ultima vreme întâlnesc tot mai des persoane care sunt nemulțumițe de aspectul lor fizic și doresc pe această cale să mă adresez lor! Nu mai lăsați ca nefericirea voastră să se învârtă în jurul acestor kilograme în plus!

Iubiți-vă așa cum sunteți și veți fi frumoase și veți radia bucurie iar asta îi va face pe cei din jurul vostru să vă iubească și să vă aprecieze mai mult decât dacă v-ați preocupa excesiv de felul în care arătați și care le-ar putea da impresia că sunteți o persoană superficială, prea interesată de aspectul exterior sau chiar narcisistă.

Haideți să nu mai căscăm gura pe Social Media, unde pozele multora sunt „pure” Photoshop, sau unghiuri care avantajează modelul.  Și să nu uităm că o relație de prietenie adevărată sau de iubire nu se reduce niciodată la aspectul exterior, ci dimpotrivă, este dovedită pe baza a ceea ce sunteți cu adevărat în interior.

Prin ceea ce am scris mai sus, nu înseamnă desigur că vom neglija îngrijirea corpului nostru. Nicidecum! Vom acorda zilnic îngrijirea cuvenită, dar fără ca această preocupare să devină bolnăvicioasă.

Primul pas spre fericire este să fii mulțumit

Concluzia mea este că frumusețea e un dar, pe care l-am primit cu toții, indiferent de felul în care arătăm. Unii poate au un râs frumos care poate însenina o întreagă încăpere, unii poate au ochi frumoși care îmbucură inimile celor care îi privesc, alții au un corp minunat. Niciodată frumusețea fizică nu va fi suficientă fără cea sufletească care ne face de fapt să radiem cu adevărat! Iar primul pas spre fericire, este mulțumirea, mulțumirea a ceea ce ești, a ceea ce ai!

 

Love, Aisel

Aspire to Inspire

 

 

 

 

You Might Also Like

Niciun comentariu

    Lasă un răspuns

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.