Sanatate

Fericirea

Fericirea

Fericirea este o alegere

Majoritatea oamenilor consideră fericirea un ideal, și chiar este. Dar nu este un ideal utopic, de neatins. Am descoperit asta de-a lungul timpului, când am înțeles că a fi fericit nu depinde nici de averea bănoasă pe care o avem, nici de starea civilă, sau de numărul vacanțelor exotice pe care le facem. Nu mă înțelegeți greșit, nimic din toate astea nu sunt greșite.  Sunt niște daruri pe care dacă le avem, avem și dreptul să ne bucurăm de ele. Dar nu ele reprezintă în sine sursa fericirii noastre. Cu ele sau fără ele putem fi fericiți.

Dar cum?

Starea de fericire, de împlinire constă dintr-o împăcare interioară pe care trebuie să o avem în primul rând noi cu noi înșine. Să fim împăcați cu cine suntem, cu cât avem, cu ce facem, cum trăim și așa mai departe. Cu alte cuvinte, mă pot simți genial într-o vacanță în Tenerife dar la fel de bine mă pot simți și acasă în fotoliu, savurând o cafea și gândindu-mă cu mulțumire la viața mea, la lucrurile mărunte dar frumoase care mi s-au întâmplat și care contează…

Veți observa în general că dacă nu aveți această împăcare sufletească și această comunicare cu interiorul vostru chiar dacă veți fi în Tenefire nu vă veți bucura cu adevărat de vacanță. Deoarece omul este mai mult decât o carcasă exterioară care se hrănește cu lucruri exterioare. Este format din suflet și trup, iar sufletul este izvorul de energie, de vitalitate, de strălucire al trupului. Sufletul are nevoie să fie băgat în seamă, el este liantul care unește mintea și inima noastră, nu îi putem fi indiferenți. Și ce este culmea paradoxului, e că deși toți își doresc fericirea în viață, toți tind la acest ideal, foarte multă lume neglijează tocmai sursa lui…

Suntem responsabili de emoțiile noastre!

E adevărat că nu toți au parte de vieți ușoare. Dar credeți-mă, am văzut cu ochii mei oameni cărora chiar dacă viața nu le-a zâmbit, au reușit prin forța lor interioară și prin mulțumire și împăcare să transforme chiar și o suferință într-o rampă de bucurie. E ca în cazul acelor oameni care sunt mulțumiți și cu faptul că urmează să moară, iar datorită acestei mulțumiri transformă practic acest lucru într-o sărbătoare. E o adevărată lecție de curaj și de libertate interioară. E bine să nu neglijăm niciun lucru mărunt din care am putea învăța o lecție. Pentru că un alt motiv de fericire ar putea fi atingerea celei mai bune „versiuni ale noastre”. Sigur, asta necesită un pic de efort constant, dar niciodată nu vă veți putea bucura de un lucru dacă nu ați muncit cu adevărat la el!

De ce să fim fericiți?

Avem o mie de motive să fim fericiți și o mie de motive să nu fim fericiți. Pe care dintre ele le alegem? Mereu vor exista mărunțișuri, motive care ne-ar putea înlătura zâmbetul de pe față, dar de ce să le dăm credit? În viață există și rânduială și să știți că nimic nu se întâmplă dacă nu trebuie să se întâmple. Iar dacă se întâmplă înseamnă că a fost spre binele nostru pentru a învăța o nouă lecție, pentru a trece la un noul „level” și asta din nou trebuie să ne bucure. Deoarece omul e făcut să tindă spre desăvârșire.

Să ne bucurăm așadar de fiecare dimineață în care ne-am trezit, de ceea ce facem la serviciu, de o masă gustoasă savurată singuri sau în compania oamenilor  dragi, de familie, de oameni în general, de viață care este un dar atât de mare! Să nu așteptăm să se întâmple anumite lucruri care considerăm noi că ne-ar aduce fericirea: „Am să fiu fericit când îmi cumpăr mașină, sau casă, sau când mă căsătoresc”. Începeți să fiți fericiți ACUM și veți vedea că toate lucrurile care vi se vor întâmpla după aceea vor fi mult mai frumoase. Le veți aprecia altfel. Vă veți bucura de ele cu mai multă liniște și echilibru, pentru că voi deja ați atins fericirea. Veți putea în sfârșit să dați din fericirea voastră și altora pentru că „mai frumos este a da decât a lua”, nu? Abia atunci va începe adevărata desfătare sufletească.

Fericirea începe ACUM!

 

You Might Also Like

Niciun comentariu

    Lasă un răspuns

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.