Frumusete

Cum Mi-am Găsit Frumusetea Interioara

Frumusetea Interioara / Inner Beauty

This post is also available in: English

Ce este frumusetea interioara

Cu toții, femei și bărbați deopotrivă avem un ideal de frumusete exterioară către care tindem zi de zi. Avem mare grija de felul în care arătăm, dar de multe ori neglijăm ceea ce ne face frumoși pe interior. Frumusetea interioara are un rol aparte pentru a ne simți mulțumiți cu noi înșine și pentru a fi mai fericiți și pentru a răspândi în jurul nostru lumină, bucurie, căldură sufletească. Frumusetea interioara este ceva ce putem cultiva pentru a ne face să strălucim.

Este o binecuvântare să ai o față frumoasă și un corp atrăgător, dar cel mai important este să ai frumusețe interioară. Asta ne modelează ca persoane și ne ajută să fim mereu zâmbitoare și pline de viață. În final, când frumusețea corpului se alterează lumina din interiorul nostru ne ține în continuare persoane frumoase.

Frumusetea interioara înseamnă să te iubești pe tine. Când te iubești pe tine atunci vei avea grijă de corpul tău, de gândurile tale. Vei alege persoanele cu care îți petreci timpul. Vei renunța la relațiile tale toxice și la persoanele care nu îți aduc nimic pozitiv sau bun în viața ta, la cei sau cele care nu te apreciază și te fac să te simți rău. Iubindu-te pe tine te vei respecta atât pe tine cât și pe ceilalți.

Cum mi-am găsit frumusetea interioara

În viața mea am trecut prin evenimente care m-au ajutat să îmi descopăr frumusetea interioara. Chiar dacă aceste evenimente nu au fost mereu pozitive, acestea au avut cel mai mare impact în creșterea mea ca persoană. M-au ajutat să îmi șlefuiesc personalitatea și să strălucesc.Totul a pornit acum 10 ani când mă învârteam în cercul meu vicios de prietene. Când spun vicios mă refer la o mentalitate care mă trăgea în jos nepermițându-mi să fiu eu însămi.

 

Parcă și acum le văd cu părul lor perfect și trupul lor parcă tras prin inel. Aveau tot ce își doreau, de la relații ”perfecte” până la băuturi gratis în club :)), ceea ce mie personal nu mi se părea viață. În comparație cu prietenele mele de atunci, eu aveam câteva kilograme în plus și o personalitate puternică, iar asta nu prea mă ajuta să mă integrez atât de ușor. Eram luată peste picior de majoritatea prietenelor, dacă acum le mai pot numi așa, și de iubiții lor.Pe mine atunci nu mă supăra așa de tare faptul că ei făceau glume pe seama mea pentru că nu vedeam situația atât de grav. Dar într-o zi totul s-a schimbat. Glumele lor, înțepăturile, s-au strâns la un loc și m-au copleșit.

M-am săturat!

Mă săturasem până peste cap să fiu pufoșenia grupului. Mă simțeam rău și mă hotărâsem să schimb asta la mine ca să mă simt mai bine cu prietenii mei. Am decis atunci să merg la sală, dar pentru că dorința de a slăbi era mai mult condiționată de a fi tolerată în grup, nu mi-a plăcut.

Ajunsesem să mă înfometez și să iau pastile de slăbit care promiteau pierderea în greutate. A fost o capcană în care căzusem, la fel ca multe alte persoane în zilele noastre. Și căzusem destul de rău pentru că nu au funcționat, iar pe lângă asta m-am îmbolnăvit, îmi cădea părul îngrozitor. Eram foarte obosită mai mereu. Totul din dorința de a-mi forma o identitate nouă care să îi mulțumească pe prietenii mei.
Dorința de a fi acceptați este comună tuturor și pentru a ne-o împlini, unii din noi suntem capabili să luăm măsuri drastice. Era necesar să decid ce schimbări să fac pentru sănătatea mea și starea mea de bine.

Ce schimbări am făcut

A fost un haos pentru mine care a durat cam 4 ani, până am lăsat totul în urmă și am plecat. Am renunțat la prietene, am renunțat la cercurile bolnave și mi-am văzut de viață.
M-a ajutat faptul că am părăsit și România și m-am mutat în Anglia. Astfel am avut spațiul de care aveam nevoie să mă eliberez de vechi și să încep să mă accept, să îmi formez prietenii noi, relații noi, o viață nouă. Pentru mine asta a funcționat, dar sunt sigură că și tu poți să te eliberezi și să începi să te iubești chiar și fără să te muți din țara natală. Dacă reușești să îți stabilești limitele personale rezultatele nu vor întârzia să apară.

În Anglia, departe de tot și toate, am început totul de la 0, fără cunoștințe, familie, fără nimic. Eram ca o pasăre phoenix care renăștea din propria cenușă. A fost foarte greu pentru că a trebuit să îmi găsesc singură resursele interioare și să mă ridic cu propriile puteri. A fost o adevărată luptă cu mine și cu obiceiurile mele proaste de care a trebuit să mă descotorosesc ca să pot să fac o schimbare în viața mea. Schimbările sunt dureroase pentru că se câștigă cu mult efort, dar atât timp cât sunt pentru binele tău, merită totul.

Am luat atitudine

M-am înscris din nou la sală și am adoptat un stil de viață sănătos. Mi-am schimbat și dieta din care am scos pâinea, dulciurile și fast-food-ul, și tot ce îmi punea bețe în roate visului meu de a pierde câteva kilograme. Cu efort am reușit să slăbesc și sunt foarte mândră de asta. Prietenele mele le-am pierdut odată cu kilogramele în plus. Cu ocazia asta am văzut cine au fost ele cu adevărat. Un corp atletic și o față drăguță nu mi-au garantat că sunt neapărat și persoane frumoase 😉

Pentru mine aceasta a fost o experiență din care am învățat foarte mult. De atunci am încercat cât am putut să dezvolt în mine tot mai mult capacitatea de a vedea frumusetea interioara a oamenilor, căci frumusețea exterioară cu timpul se stinge, iar frumusețea caracterului va rămâne pentru totdeauna.

Care este povestea ta despre frumusetea interioara? Ai întâlnit persoane cu un aspect plăcut dar care se făceau neplăcute prin modul lor de a se purta? Scrie-mi în secțiunea de comentarii.

Love, Aisel.

Aspire to Inspire!

You Might Also Like

Niciun comentariu

    Lasă un răspuns

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.