Frumusete

Provocarile tenului la inceput de primavara

inceput de primavara

Provocarile tenului la inceput de primavara

Începutul de primăvară este poate cea mai frumoasă „renaștere” pe care o trăim în fiecare an. Însă așa cum probabil ați observat, ajungem să ne bucurăm pe deplin de ea doar după ce trecem peste micile sau marile provocări pe care ni le ridică această perioadă.

Așa cum știm, primăvara este „anotimpul depresiilor”, anxietăților, dar totodată schimbările de temperatură sunt cele care ne solicită în mod inevitabil tenul. Cum le putem face față, aflați în cele ce urmează.

Un ten sănătos, înseamnă o stare de bine

Odată cu venirea primăverii, cel mai probabil ați constatat că tenul vostru se confruntă cu diverse probleme. Ori este prea palid, din pricina lipsei de vitamine, ori se irită adesea sau este puternic deshidratat. Eu vă sfătuiesc să nu neglijați aceste probleme ci să le puneți sub semnul priorității, deoarece un ten sănătos, înseamnă o stare de bine!

Schimbarea vremii şi a temperaturilor îşi pun amprenta asupra tenului nostru, indiferent dacă este unul normal-mixt sau unul cu probleme. Astfel că tenul nostru va căpăta un aspect mai tern, lipsit de vitalitate şi agresat de temperaturile variabile.

Ritualurile de care nu trebuie să vă lipsiți

Pentru un ten sănăstos este nevoie de:O curățare delicată a pielii pentru a îndepărta excesul de sebum, machiajul şi impurităţile. Puteți folosi fie un gel fără săpun şi hipoalergenic, sau o soluţie micelară demachiantă (curăţă în profunzime şi demachiază în acelaşi timp) sau puteți merge pe varianta naturală, prin folosirea de pildă a unui săpun negru african, care în timp ce curate, hidratează și reface echilibrul lipidic al pielii. Am mai scris și cu alte ocazii despre proprietățile sale miraculoase.

Hidratarea tenului este obligatorie și trebuie făcută imediat după curățarea lui. Vă propun cu această ocazie să luați în calcul uleiul de cocos, uleiul de măsline și o poate chiar o mască de avocado, specială pentru un ten deshidratat.

  • Masca de avocado pentru ten deshidratat

Pasează pulpa unui fruct cu câteva picături de ulei de măsline şi aplică amestecul pe faţă. Lasă masca să acţioneze 10-15 minute şi clăteşte tenul cu apă călduţă. Amestecul de vitamine şi nutrientii îţi va menţine pielea hidratată şi catifelată, pregătită să înfrunte temperaturile scăzute fără descuamare. (Sursă: one.ro)

  • Uleiul de migdale

Tot pentru hidratare și demachiere, vă recomand cu căldură uleiul de migdale! Aplicați câteva picături în palmă, masați ușor pe față până se dizolvă tot machiajul, iar apoi cu un prosop de față înmuiat în apă caldă stergeți bine fața. Prosopul trebuie clătit bine după folosire, iar o dată pe săptămână spălat la mașina automata. Este o metodă ieftină și cu foarte multe beneficii!

Nu uitați că pentru o îngrijire a tenului corespunzătoare în această perioadă a anului este nevoie, pe lângă creme și măști hidratante și nutritive, de o alimentație corectă care să conțină fructe și legume de sezon și obligatoriu, aport hidric de aproximativ 2 litri lichide/zi.

  • Feriți-vă și de radiațiile ultraviolete!

Odată cu venirea primaverii, apar în plus alți factori care pot afecta pielea: radiațiile ultraviolete (foarte dăunătoare din cauza reducerii stratului de ozon). Aplicarea unei creme cu SPF este necesară de fiecare dată când te expui la soare, indiferent dacă ieși prin oraș doar la cumpărături sau mergi la plajă.

 

Love, Aisel

Aspire to Inspire!

 

 

 

 

 

You Might Also Like

Niciun comentariu

    Lasă un răspuns

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.