Sanatate

Mirajul celebrității joacă feste

social media

Momentul acela când realizezi ce este mai important

Deseori, după perioade bune sau rele, e momentul să dăm față cu un contorizator invizibil și să răspundem responsabil la anumite situații din viață în care am reacționat corect sau greșit. Sunt momente în care conștiința se trezește precum o alarmă enervantă în zorii zilei și începe să te deștepte când ți-e lumea mai dragă. Am realizat că, oricât de dureroase sunt confruntările cu Adevărul, îmi plac la nebunie! Mă readuc în acea stare de echilibru, de normalitate, de împăcare cu sine.

Astăzi am decis să „share-uiesc” unul din aceste momente cu voi. Vorbesc în termeni de „social media” pentru că despre asta este vorba. Ce n-am face uneori pentru un share, like, sau pentru niște followeri în plus, care să ne crească doza de celebritate și stima de sine…Am trecut și eu prin această goană după numere și în final…o spun acum răsuflând ușurată, am realizat cât de mult am greșit !

Followerii „mă urmăresc” …

Îmi amintesc și acum de perioada în care, petrecând mult timp pe Instagram am realizat că numărul de followeri este foarte important în zilele noastre. Căutând pe internet cum poate fi înmulțit acest număr, pe lângă o groază de articole, am descoperit și anumite aplicații care fac acest lucru pentru bani, desigur ! Zis și făcut ! Bineînțeles că ego-ul meu nu s-a mulțumit cu câțiva, așa că am investit pentru vreo 10.000 de followeri, lucru care mă făcea să mă simt deja super importantă!

Momentul adevărului

După un timp am realizat că ceea ce fac este o mare minciună…Eram în situația în care nu numai că mă mințeam pe mine, dar îi mințeam și pe cei din jur ceea ce nu mă caracterizează! Sunt omul care iubește sinceritatea și se ghidează după ea în viață. Și acum îmi tremură vocea când vorbesc sau îmi amintesc despre întâmplarea cu pricina….Acei followeri erau falși și e firesc să nu poți construi nimic durabil, nimic sănătos pe bază de falsitate. E ca și cum ai vrea să-ți clădești casa pe nisip…Totul se duce de râpă !

M-am panicat simțindu-mă ultimul om, atât de josnică pentru minciuna la care am recurs. Încă mai am remușcări, dar încerc să nu mă mai gândesc la nimic, decât la noul drum pe care l-am ales și care mă împacă atât de mult cu mine.

Drumul sincerității. Vreau să arăt de acum doar cine sunt și să nu aștept nimic în schimb. Vreau să fac totul din pasiune, nu pentru vreo răsplată în like-uri.

Folowerii „dau bine”

Joaca asta de-a celebritatea m-a șocat. Mă gândesc acum cu groază la atâtea vedete care plătesc bani grei pentru followeri falși sau like-uri la duzină. Și e atât de trist…

Ce este de fapt Social Media ? Interacționare sau spălare pe creier?

Dorim să fim conectați la oamenii care ne sunt dragi sau să fim oglinda unei măști? Un număr ridicat de followeri nu îți va da niciodată șansa să te dezvolți cu adevărat. Îți vor cheltui doar banii la nesfârșit, te vor ține într-o zonă de confort și nu îți vor da voie să fii creativ, iar în final, vei realiza că ești prizonier într-o cursă care nu se mai termină niciodată pentru că mereu se va găsi cineva care să aibă mai multe „numere” decât tine.

În final, dragii mei cititori, vreau să îmi cer iertare și să vă asigur pe viitor de toată sinceritatea mea. Această experiență mi-a făcut să realizez că niciodată de acum încolo nu vreau să trăiesc decât în pielea mea, că nu vreau să fiu decât eu, iar dacă voi avea ceva frumos să vă transmit, din interiorul meu, sper să primiți cu drag.

Cu bine…Aisel.

You Might Also Like

Niciun comentariu

    Lasă un răspuns

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.