Frumusete

10 Mituri despre frumusețe

mituri despre frumusete

Probabil toate am auzit despre anumite mituri despre frumusețe.

Unele mituri despre frumusete, transmise de la o generație de femei la alta, par să fi căpătat o viață proprie.

Mai jos vă prezint câteva dintre cele mai cunoscute mituri și motivele pentru care sunt false (je le-a testat 😉 ).

1.Dacă îmi țin părul în coadă se rupe și poate cădea.

Dacă îmi țin părul zilnic foarte strâns, acesta este solicitat și se poate rupe. Este adevărat și în cazul bentițelor și elasticelor, dar nu ar trebui să fie vreo problemă dacă purtăm părul astfel doar ocazional. Nu îmi prind părul strâns la spate tot timpul și nu folosesc elastice neînvelite în material textil sau elastice cu clame metalice, care pot rupe părul. 🙂

2.Cartofii prăjiți, ciocolată, pizza, chipsurile și alte alimente duc la apariția iritațiilor.

Cu toate că nu vreau să mă îmbuib cu nimic din toate astea, fiind pline de zahăr, sare sau grăsimi. Nu s-a dovedit științific că vreun aliment poate provoca erupții. Dacă fața se irită de fiecare data când mănânci pizza sau chipsuri, atunci nu mai mânca. Este posibil să fie o alergie alimentară. 😀

3.Igiena necorespunzătoare duce la apariția coșurilor.

Multe persoane cu coșuri au tendința de a se spăla pe față prea energic, distrugând stratul natural de grăsime. Astfel încât organimul secretă și mai multă grăsime pentru a compensa, rezultatul fiind o piele uscată și cu coșuri! Spală-te pe față cu o soluție de curățare de două ori pe zi. Dimineața și seara și clătește-te mai des cu apă. 😉

4.Dacă tunzi părul, acesta va crește mai repede.

Părul crește la rădăcini nu la vârfuri. Dacă ai părul scurt va fi mai vizibil cum crește ,dar doar atât. 😀
Dacă face multă spumă, înseamnă că șamponul curată mai bine. Excesul de spumă produs de un șampon, nu înseamnă că este mai eficient. Probabil înseamnă că produsul conține mai mulți agenti de înspumare, dar nu îți face părul mai curat. S-ar putea să nu fie la fel de delicat ca un șampon ce face mai puțină spumă.

5.Nu este bine să amesteci cosmetice și produse de îngrijire a pielii de la mai multe mărci –Bullshit :)).

Această este o mare tactică de marcketing. Probabil a fost lansată de directorul unei firme de cosmetice pentru a încuraja loialitatea față de o singură marca 😉 Doar nu crezi că ar trebui să porți din cap până în picioare o singură marca de haine, no? De fapt este foarte nice să combini mărcile. Unele firme fac unele produse foarte bine și altele nu.

6.Dacă te depilezi pe picioare, părul va crește mai gros.

Well, depilarea poate face părul să „pară” mai gros până când crește la loc. Deoarece lama tocește capetele firelor, iar părul devine mai vizibil. Totuși, suntem programați genetic pentru fiecare firicel de păr de pe corp deci, nu ne crește nici mai mult nici mai puțin. Decât dacă trecem prin modificări hormonale sau cu tratament medicamentos.

7.Îți poți închide porii

Umplând pielea din jur cu o cremă hidratantă sau folosind anumite loțiuni sau farduri pentru pori. Pe de altă parte, când un por este astupat cu un punct negru, bacterii sau piele moartă, se poate întinde și părea mai mare până când se destupă. Dar porii nu sunt că o ușă să îi poți închide și deschide.

8.Dacă suntem pe plajă și este înnorat nu trebuie să folosim cremă de plajă.

Razele UVA și UVB ale soarelui trec prin nori și ne pot afecta pielea (așa mi-am prăjit eu pielea în Republică Dominicană).

9.Dacă folosim loțiune de plajă, părul nu va mai fi deteriorat de soare.

Suprafața părului nu este dreaptă, e aproape imposibil să obținem acoperirea necesară pe fiecare fir de par în parte. Ce putem face pentru a păstra părul moale și strălucitor după o zi de plajă. Este să aplicăm un balsam ce nu necesită clătire 😉 care împiedică uscarea părului și încetinește deteriorarea culorii.

10.Spăla-ți părul cu șampon de două ori.

În cazul în care părul nu este absolut murdar. Nu există nici un motiv întemeiat pentru care să ne spălam părul de două ori. Iar asta s-ar putea chiar să îndepărteze prea multe grasimi naturale din păr.

Aici închei micul meu articol, voi ce mituri știți?

Vă aștept pe secțiunea comentarii la o vorbă. 🙂

Vă pup !

 

Love, Aisel.

Aspire to Inspire!

You Might Also Like

Niciun comentariu

    Lasă un răspuns

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.