Calatorii

Prima mea vacanță în Portugalia

Portugalia

Prea multe minunății în doar 5 zile. Trebuie să revin

Ultima mea alegere în materie de vacanțe a fost Portugalia. Cea mai vestică țară europeană dar și cea mai veche țară de pe bătrânul continent. Am auzit atât de multe lucruri bune despre aceste meleaguri încât am fost nerăbdătoare să le descopăr. Chiar dacă sejurul meu de această dată s-a rezumat mai mult la petrecerea timpului la plajă și câteva plimbări frumoase, a meritat. Haideți să vă spun cum a fost.

Farmecul Lagosului

M-am cazat în Lagos, un oraș liniștit situat pe coasta regiunii Algarve și un loc extrem de pitoresc și unic în felul său, cu stânci enorme ieșite din ocean, unele cu denumiri proprii de „tortul de nuntă”, „catedrala” sau „peștera piratului” datorită formei pe care o au. În timpul sezonului cald, exista posibilitatea de a face o plimbare cu bărcile pescărești printre aceste stânci, iar unele având forma unei porți, permit bărcilor chiar să treacă „prin ele”.

Fiind cazată în centrul orașului, am petrecut mult timp pe plaja Praia da Batata, la care ajungeam ușor, fără să trebuiască să cobor o mulțime de scări, ca în cazul altor plaje din acest oraș, deosebite și ele de altfel. Apa Oceanului este extrem de rece, așa că am preferat efectiv statul la plajă combinat cu plimbări liniștite prin centrul orașului. Pentru cei care căutați un loc ideal de relaxare, să știți că acesta se numără printre cele mai bune. Prin 2013, Algarve a fost aleasă pentru a două oară consecutiv cea mai bună destinație pentru plajă din Europa.

Între minunile Portugaliei

Portugalia este cel mai mare producător de plută din lume, așa se face că marii creatori de suveniruri au profitat la maxim de acest statut creând diverse obiecte din plută, care mai de care mai interesante. Eu am venit acasă cu o geantă și un ceas din plută, dar acolo am mai admirat pantofi, umbrele, chiar și tapet pentru perete confecționate din acest material. Unii chiar știu să-și pună în valoare calitățile :).

Lagos este un orășel fermecător. Plimbându-te la pas prin centrul vechi, pe străduțele care acum urcă, acum coboară, te pierzi printre casele vechi tradiționale, de inspirație maură. Dacă în timpul zilei căldura alungă turiștii pe plajă sau în camerele de hotel, după ora 20.00 toate restaurantele și cafenelele de aici, din centrul vechi se umplu de oameni și piațetele se animă cu tot felul de artiști.

Așa cum îmi place să fac întotdeauna în călătorii, am gustat și din mâncarea tradițională a portughezilor și anume faimosul lor pui la grill.

Povestea cocoșului din Barcelos

Nu am părăsit Portugalia fără să rămân impresionată de semnificația cocoșului din Barcelos, un suvenir aducător de noroc și unul dintre simbolurile naționale din Portugalia.
Legenda spune că în timpul unui ospăț dat de un mare moșier din Barcelos, a dispărut un obiect prețios din argint. Unul dintre oaspeți, un pelerin, a fost acuzat și trimis în fața judecății pentru furt. Contrar dovezilor puternice care îl incriminau, acesta insista să își afirme nevinovăția, iar judecătorul i-a acordat o ultimă șansă de a și-o dovedi. În acel moment, acuzatul a văzut în apropierea lui un cocoș așezat într-un coș de nuiele și a proclamat: „Dacă sunt nevinovat, cocoșul acesta o va mărturisi!”

În acel moment cocoșul a început să strige „Cucurigu!”, iar acuzatul a fost eliberat.

Pe scurt, acestea sunt amintirile mele despre prima vizită în Portugalia. Sunt curioasă care sunt ale voastre?

 

 • File-07-06-2017,-20-41-23
 • File-07-06-2017,-20-41-45
 • File-07-06-2017,-20-42-05
 • File-07-06-2017,-20-42-41
 • File-07-06-2017,-20-44-41
 • File-07-06-2017,-20-46-32
 • File 07-06-2017, 21 07 51

You Might Also Like

Niciun comentariu

  Lasă un răspuns

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.