Sanatate

Sucuri Naturale Făcute Acasă

suc de rodii, Sucuri Naturale, juices

This post is also available in: English

Sucuri Naturale

De când am început să am un stil de viață sănătos am dat o atenție sporită sucurilor din fructe și legume. Sucurile sunt o metodă de a include cât mai multe fructe și legume în dieta mea, sunt delicioase și foarte benefice pentru sănătate. Sucurile sunt ușor de făcut, nu ai nevoie decât de un aparat de făcut suc sau de un blender și de puțină energie pentru a le pregăti. Făcute la blender ele pot fi mai groase, dar poți adăuga apă pentru a le da consistența dorită.
Eu prefer aparatul de făcut suc de fructe, pentru că este mult mai ușor de utilizat, iar sucul este extras în doi timpi și trei mișcări.
Fie că preferi o dietă bazată pe sucuri, ori ca metodă pentru detoxifierea corpului, fie că le preferi lângă micul dejun favorit sau ca băutură relaxantă, ele sunt prietene nemaipomenite cu sănătatea noastră.

Beneficiile sucurilor naturale

Imediat ce trecem în revistă câteva beneficii importante ale sucurilor, voi împărtăși cu voi rețetele mele preferate pe care le fac frecvent.

1. Un pahar plin cu vitamine și minerale: sucurile au darul de a concentra într-o cantitate mică toate vitaminele și mineralele prezente în fructele pe care le storci. Și chiar mai mult, pot conține o varietate mare de fructe și legume. Fibrele sunt conținute în pulpa fructelor, pe care de multe ori o aruncăm, dar putem adăuga o linguriță-două de pulpă în suc pentru a-l face mai consistent și mai bogat în fibre.

2. Sucurile ajută digestia: sucurile se absorb foarte ușor și nu obosesc sistemul digestiv la fel cum o fac mâncărurile solide. Pot ajuta atunci când avem dificultăți digestive prin aportul de fibre care sunt cunoscute că ajută foarte mult. Sucurile făcute la blender sunt mai bogate în fibre decât cele făcute la storcător.

3. Sucurile făcute acasă sunt mai sănătoase decât cele cumpărate: nu se compară nici la gust, nici la conținutul nutritiv. Cele pregătite de noi acasă sunt de sute de ori mai delicioase și mai sănătoase pentru că sunt proaspete si nu conțin conservați sau alte chimicale provenite din ambalaje. În plus, nu conțin adaos de zahăr care pe lângă faptul că este nociv sănătății noastre, adaugă și calorii goale care ne păcălesc corpul.

4. Ajută sistemul imunitar: fiind o sursă excelentă de vitamine, sistemul imunitar este fortificat foarte mult.

5. Te ajută să te simți mai energică: nu doar pentru conținutul ridicat de vitamine și zahar natural, dar și pentru faptul că se absorb ușor. Corpul utilizează mai puțină energie pentru digestia lichidelor decât pentru mâncărurile solide, și astfel, nu te simți obosită prea ușor.

Ce trebuie să iei în considerare când faci sucurile

Spală bine fructele și legumele. Este cunoscut că ele sunt crescute cu pesticide pentru a le proteja de insecte care le-ar putea deteriora. Dacă vrei, poți folosi apă oxigenată 3% la spălarea lor pentru a îndepărta reziduurile de pesticide sau alte chimicale nesănătoase de pe coajă.

Pe cât posibil, optează pentru fructele și legumele organice, crescute cât mai natural.

Este important să bei imediat sucul proaspăt făcut pentru cele mai bune rezultate. Expuse la aer, substanțele nutritive din suc se alterează și astfel acestea nu mai sunt la fel de bune.

Câteva din rețetele mele preferate conțin spirulină sau clorela. Dacă vrei le poți omite, dar sunt suplimente naturale bogate în proteine, deosebite pentru un boost de energie și sunt foarte sănătoase.

Câteva rețete de sucuri – fiecare pentru un pahar 🙂

1. Suc de măr, morcovi și țelină

Ingrediente:

 • 1 măr
 • 4 morcovi medii
 • 2 tije de țelină
 • 1 linguriță de clorela sau spirulină

Instrucțiuni:
Spală ingredientele, taie mărul, îndepărtează cotorul, apoi taie morcovii în bucăți care să încapă în storcătorul de fructe. Stoarce-le și când sucul este gata adaugă 1 linguriță de clorela sau spirulină și amestecă bine.

2. Suc de măr, morcovi și sfeclă roșie

Ingrediente:

 • 1 măr
 • 3 morcovi medii
 • 2 sfecle roșii medii
 • 1 linguriță de clorela sau spirulină

Instrucțiuni:

 1. Spală ingredientele bine, decojește sfecla și tai-o în bucăți potrivite.Apoi procedează la fel ca mai sus cu mărul și morcovii.
 2. Dă-le prin mașina de făcut suc și apoi adaugă 1 linguriță de clorela sau spirulină și amestecă bine.

Ai grijă să nu îți pătezi hainele cu acest suc 🙂

3. Suc de portocale și grapefruit

Ingrediente:

 • 2 portocale
 • 1 grapefruit

Instrucțiuni:
Este super ușor de făcut. Îndepărtează coaja portocalelor și grapefruitului, apoi dă-le prin storcător. Voila! Suc delicios de portocale și grapefruit.

4. Suc de rodii

Ingrediente:

 • 4 Rodii

Instrucțiuni:

 1. Spală și taie rodiile pe jumătate așa cum ai tăia o portocală.
 2. Recomand folosirea unui storcător de mână pentru a stoarce sucul din rodie.
 3. Dacă utilizezi un storcător de fructe electric ai grijă să nu adaugi și membrana albă sau coaja, ci doar semințele de rodie. Asta este tot. Asta este tot.

Astea sunt sucurile mele preferate pe care-mi le fac în fiecare zi. Îmi pasa de sănătatea mea iar un suc din cele enumerate mai sus băut în fiecare zi m-au ajutat sa țin doctorul departe 🙂 Vă recomand și vouă să le încercați și să îmi spuneți care v-a plăcut mai mult.

Love, Aisel.

Aspire to Inspire!

You Might Also Like

Niciun comentariu

  Lasă un răspuns

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.