Sanatate

Cum Am Devenit Vegetariana și Aventura Prin Care Am Trecut

Vegetariana, healthy living, vegetarian diet

This post is also available in: English

De ce vegetariana?

A fi vegetariana este o alegere pe care am făcut-o acum ceva timp. Nu a fost o decizie ușoară pentru că obișnuiam să mănânc carne, iar a fi vegetariana mi-a schimbat în mare parte alegerile culinare. Cu toate că am avut și eu urcușurile și coborâșurile mele în drumul meu către o dietă sănătoasă, pot să spun că acum mă simt mulțumită cu alegerea pe care am făcut-o.

La baza deciziei mele au stat multe lucruri, mai ales emoții și cu precădere o întâmplare care a avut loc în copilăria mea. Am să vă povestesc numaidecât, dar vreau să vă anunț că este o întâmplare tristă pe care am dus-o cu mine mult timp.

Iubesc animalele și încă din copilărie am avut o mare compasiune pentru ele. Am crescut printre animale la curte, unde le îngrijeam. Întotdeauna am intuit că ele au emoții, și sunt destul de deștepte încât să înțeleagă ce se întâmplă în jurul lor sau ce li se întâmplă. Am găsit o mare satisfacție în a avea grijă de ele și am simțit o conexiune de fiecare dată când interacționam cu ele.

Animalele sunt vii, ca și noi oamenii

Azi sunt sigură mai mult ca niciodată că ele au emoții, suferă și se bucură, gândesc și sunt conștiente, chiar dacă nu gândesc ca noi oamenii. De exemplu o pisică știe să mintă prin comportamentul ei, știe să fure și să manipuleze, știe când suferi și dacă vrea vine să te aline. Se sperie când în casă vin oameni pe care nu îi cunoaște și se bucură când ajungi acasă de la serviciu. Animalele nu sunt rele de la natură. Ele doar se apără și reacționează la ceea ce li se întâmplă. M-a impresionat un studiu recent care arată că și peștii au emoții.

Ce să mai zicem atunci de animalele mai mari: păsările, vițeii, mânzatul, vita, caii, balenele, și alte animale care sunt sacrificate pentru a ne umple farfuriile. Recomand un documentar doar pe fond muzical care se numește Baraka în care la un moment dat sunt redate scene din cultura Statelor Unite și despre cum sunt crescute și chinuite animalele pentru producția fast-food și nu numai. Asta se întâmplă la nivel mondial și mă întristează foarte tare.

pui

Cum am devenit vegetariana

Îmi aduc aminte cu părere de rău întâmplarea de care v-am spus mai devreme. Când eram mică aveam puișori de găină și mama mereu mă însărcina pe mine să am grijă de ei. Într-o zi se apropia o furtună și trebuia să adun toți puișorii să îi pun într-o cuite ca să îi pot duce la adăpost. În haosul acela am călcat pe un puișor, iar asta m-a făcut să nu mi-o iert așa ușor. Am stat săptămâni supărata pe mine și încercam din răsputeri să mă iert, dar nu reușeam, până într-o zi când mama mi-a spus că este normal să greșim și din greșeli putem învăța. M-a ajutat foarte mult ceea ce mi-a zis mama atunci, chiar dacă regretul meu a rămas că puișorul acela a suferit.

Am crescut cu credința că noi oamenii trebuie să mâncăm carne ca să supraviețuim, până acum doi ani când am încercat pentru prima dată să nu mai consum. Dar credința că noi oamenii nu putem supraviețiu fără carnea animalelor a fost mai puternică decât mine atunci, și după doar două luni m-am întors la a mânca din nou carne.

Dar cercetând am învățat destul de mult despre ce înseamnă să fii vegetarian, despre beneficiile unei astfel de diete, am citit artcole ale altor persoane cu experiența acestui stil de viață. Toate acestea mi-au dat curaj pentru a continua pe acest drum și pentru a nu mai da înapoi așa cum am făcut acum 2 ani.

Beneficiile dietei vegetariene

Este o adevărată aventură în a deveni vegetarian și a construi acest stil de viață de la 0. Cu toate acestea, din proprie experiență spun că merită absolut tot timpul și efortul deoarece beneficiile sunt nenumărate.De două luni sunt mândră că nu mai am în dieta zilnică produse din carne de niciun fel. Am început să gătesc mai mult acasă, mănânc mai curat, mă simt mai suplă și plină de energie.

De atunci trăiesc mai liniștită cu un corp și o conștiință curată.

Dieta Vegetariană

În aceste două luni am observat numeroase beneficii ale dietei vegetariene pe care am adoptat-o. Cele mai importante beneficii le-am simțit asupra sănătății și vitalității mele care s-au îmbunătățit major. Am ales să nu mai consum carnea plină de antibiotice și alte substanțe toxice care vine de la animale cel mai probabil crescute în condiții jalnice. În acest fel susțin și respect drepturile animalelor.

Farfuria mea arată mult mai colorat și am ajuns să cunosc o altă fațetă a bucătăriei. Mănânc mai divers, gătesc rețete și fac infinite combinații culinare pe care nu le-am mai încercat niciodată.

Înainte se credea că proteina animală este indispensabilă corpului uman. Recent studiile demonstrează că o dietă fără carne are suficienți nutrienți, vitamine și minerale.

Alte beneficii

Alte beneficii sunt că o astfel de dietă ne protejează de obezitate și boli cronice cum ar fi bolile de inimă, hipertensiunea și colesterolul mărit. În plus, am observat că îmi este mult mai ușor să îmi mențin greutatea sau să slăbesc.

Nu există riscuri și oricine poate să adopte un astfel de stil de viață. Cine nu își dorește să fie mai sănătos? Eu am confirmarea că pentru mine a fi vegetarian este cel mai corect lucru pe care îl pot face față de mine însămi, față de mediu și față de animale.

Love, Aisel.

Aspire to Inspire!

You Might Also Like

Niciun comentariu

    Lasă un răspuns

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.